Knivloven

Carsten Jørgensen

Handmade knives

Uddrag af Bekendtgørelse af lov om våben og eksplosivstoffer


Stk. 2. Justitsministeren kan udstede regler om forbud mod at indføre, ved overdragelse at erhverve, at besidde, bære eller anvende, at overdrage eller at overlade andre besiddelsen af:


1) Skarpe eller spidse våben, hvis klinge overstiger 12 cm, knive med tværstillet greb beregnet til stød, springknive, springstiletter, faldknive, faldstiletter, enhåndsbetjente foldeknive, der er konstrueret således, at de i normal stand kan foldes ud ved brug af én hånd, foldeknive med todelt skæfte, hvis klinge kan foldes ud ved brug af én hånd, knive, der er konstrueret til at hænge om hals eller skulder, og som fra denne placering kan trækkes ved brug af én hånd, kastestjerner, kasteknive samt kårdestokke og andre tilsvarende våben, der fremtræder som en anden genstand.

 

------------------------------------------------------------------------------


Det  betyder, at det kun er lovligt at medbringe foldeknive, i det offentlige rum, med et blad på højest 7 cm, som ikke kan åbnes med een hånd og bladet ikke kan låses.


For alle andre knive gælder det, at der kræves et anerkendelsesværdigt formål, at bære eller besidde en kniv, dette gælder også hvis den ligger i bunden af en taske eller i bilen.


Anerkendelsesværdige formål, regnes ifølge lovgrundlaget at være : Erhverv, jagt, lystfiskeri, sportsudøvelse, eller andre lovlige fritidsaktiviteter, som spejder eller folk på skov- eller vandretur.


Det er dog kun tilladt at bære kniven på sig på vej direkte til og fra stedet hvor kniven skal bruges.


Knive med et blad over 12 cm, er, bortset fra køkkenknive, kun lovlige at eje/besidde med særlig tilladelse fra politiet i form af VÅBENTILLADELSE.                 
 


På siden finder du link til andre hjemmesiderhttp://knivforeningen.dk/www.sortschou.dk

Copyright © Bent.hansen